Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта и ванилията. Прибавят се брашното и сметаната. Разбърква се до еднородна смес.
Сместа се слага в подходящ съд на водна баня при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
Кремът се оставя да се охлади и се добавя предварително разбито масло. Отново се разбива до пухкава еднородност.
Желатинът се разтваря в студена вода до набъбването му, след което се разтопява на водна баня или в микровълнова печка. Готовият желатин се прибавя към крема, като се оставя малка част от него.
Бишкотите се потапят в прясното мляко една по една. Нареждат се по дъното и стените на съд с подвижен ринг.
Сипва се част от крема върху първия ред бишкоти. Слагат се втори ред бишкоти и така се редуват до изчерпване на продуктите, като отгоре се завършва с крем.
Тортата се слага в хладилник, за да стегне леко.
Останалият желатин и сладкото се смесват и разбъркват.
Бишкотената торта се полива с желатиновата смес и отново се слага, за да се охлади до пълна готовност.
Лесната бишкотена торта с крем и сладко е готова.
Коментари