Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Лесна бишкотена торта с крем и сладко

Лесна бишкотена торта с крем и сладко

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Лесна бишкотена торта с крем и сладко
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
26/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
14
"Няма време за дълги рецепти и суетня в кухнята, затова днес сме на лесна бишкотена торта с крем и сладко"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • заквасена сметана - 400 г
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - 150 г
  • ванилия - 1 п.
  • масло - 70 г
  • желатин - 1 п.
  • прясно мляко - 200 мл
  • бишкоти - 1 п.
  • сладко - 200 г по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта и ванилията. Прибавят се брашното и сметаната. Разбърква се до еднородна смес.

Сместа се слага в подходящ съд на водна баня при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.

Кремът се оставя да се охлади и се добавя предварително разбито масло. Отново се разбива до пухкава еднородност.

Желатинът се разтваря в студена вода до набъбването му, след което се разтопява на водна баня или в микровълнова печка. Готовият желатин се прибавя към крема, като се оставя малка част от него.

Бишкотите се потапят в прясното мляко една по една. Нареждат се по дъното и стените на съд с подвижен ринг.

Сипва се част от крема върху първия ред бишкоти. Слагат се втори ред бишкоти и така се редуват до изчерпване на продуктите, като отгоре се завършва с крем.

Тортата се слага в хладилник, за да стегне леко.

Останалият желатин и сладкото се смесват и разбъркват.

Бишкотената торта се полива с желатиновата смес и отново се слага, за да се охлади до пълна готовност.

Лесната бишкотена торта с крем и сладко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Супер!
01.08.2018 19:33
1