Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена торта»Бишкотена Торта с крем нишесте

Бишкотена Торта с крем нишесте

Бишкотена Торта с крем нишесте
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Няма да минете само с едно парче от тази бишкотена тортичка, ще искате поне две"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет, от малките
  • нишесте - 60 г шоколад
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 5 - 6 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • течна сметана - 100 г
  • ягоди - 1 шепа
  • поръсване
  • шоколадови пръчици
  • сироп - 1 ч.ч. от бъз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза, лесна и вкусна бишкотена торта с вкус на ягоди и лято.

Приготвя се първо шоколадовото нишесте. В тенджерка се загрява прясно мляко и захар да се разтопи.

Отделно нишестето се разбърква със студена вода на рядка кашичка, и се сипва в прясното мляко на тънка струя.

Разбърква се с телена бъркалка и кагaто се сгъсти, се сваля от котлона. Добавя се масло, което от топлината ще се разтопи.

В сух съд се излива течна сметана и с миксер се разбива, докато се получат меки връхчета. Когато се охлади нишестето, се смесва с малка част от разбитата сметана и получаваме вкусно кремче.

В кръгла йенска тава се постила прозрачно фолио и се нарежда един ред бишкоти, топени за секунди в сироп от бъз.

С малки парченца се запълват празните места. Заливат се с част от крема, отгоре поръсваме с парченца ягодки.

Следва втори ред бишкоти и останалия крем. Сметановата торта се завива с висящите краища, оставя се в хладилника да стегне. Извадете от купата, като обърнете в чиния и свалите фолиото.

Намажете с разбита сметана, украсете с пресни ягоди и шоколадови пръчици. Да ви е сладко!

Бишкотената Торта с крем нишесте е доста мека, ако искате да се стегне повече, добавете един желатин в тортения крем или оставете във фризера за кратко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: