Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони на фурна с прясно мляко

Макарони на фурна с прясно мляко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Макарони на фурна с прясно мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5-6
"Както и да го погледнете, това е истинска макаронена запеканка със зеленчуци и за ваше сведение е великолепна"

Необходими Продукти

  • макарони - 250 гр.
  • грах - 50 гр.
  • моркови - 50 гр.
  • картофи - 50 гр.
  • домати - 50 гр.
  • кашкавал - 200 гр.
  • прясно мляко - 1, 5 л.
  • брашно - царевично 1 ч.л.
  • масло - 50 гр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните в подсолена вода. Изплакваме ги със студена вода и ги настъргваме на едро ренде.

Сваряваме граха, морковите и картофите и ги пасираме. Доматите нарязваме на ситно.

Приготвяме бял сос, като запържваме царевичното брашно в тефлонов съд с две с. л. масло до светложълт цвят. Бъркаме непрекъснато с дървена лъжица, за да не се образуват бучки, докато се посгъсти.

В дълбока тава смесваме макароните, зеленчуците, половината от кашкавала и белия сос. Отгоре посипваме останалия кашкавал и запичаме 30 минути във фурна. Поднасяме ястието горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Eli
Eli
Аз пък не виждам в приготвянето къде се слага млякото :)
04.12.2011 11:18
кити
кити
Това изобщо не прилича на индийска рецепта, поради простия факт, че готвенето на фурна е почти непознато в Индия, а и не ивждам никакви подправки, което пък е направо невъзможно там.
16.06.2011 23:13