Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Макарони с прясно зеле на фурна

Макарони с прясно зеле на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Макарони с прясно зеле на фурна1 / 2
27/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • макарони - 250 г
  • зеле - 1 средна зелка
  • мазнина - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 1/2 чаена чаша, настъргано
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 и 1/2 чаена чаша
  • черен пипер
  • масло - за намазване на тавичката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните, обливаме ги със студена вода и отцеждаме добре. Нарязваме на ивици зелката, посоляваме и стриваме с ръце.

Поръсваме с черен пипер и я слагаме да се задушава до омекване с 1/2 чаена чаша мазнина.

Към зелето прибавяме отцедените макарони и 1/2 чаена чаша настъргано сирене.

Разбъркваме сместа и я изсипваме в тавичка, намазана предварително с масло.

Отделно разбиваме 3 яйца с 1 и 1/2 чаени чаши кисело мляко и заливаме зелето и макароните.

Запичаме в силна фурна до до приятен аромат и златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: