Начин на приготвяне
Заекът се маринова в сол, черен и червен пипер, олио, подправка за барбекю, прясно мляко и вода да се покрие.
Оставя се в хладилник за 10 часа.
След като се маринова, се реже на порции. Може и преди да се маринова, да се нареже.
Овалва се в панировка и се запържва до златисто от двете страни в предварително загрята олио.
В тава се слага лук на дъното на едри парчета, пърженият заек се нарежда отгоре и се залива с останала марината.
Маринованият заек се пече фолио на 160 градуса с вентилатор около час.
После се обръщат парчетата, слага се морков, чесън, гъби и обелен домат на малки парченца и задушеният заек се пече още около час до готовност на месото.
Преди да се извади от фурната крехкият заек на фурна с прясно мляко, се маха фолиото и се пече още 10-15 мин.
Чесънът и морковът могат и в началото да се сложат.