Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Задушен заек»Крехък заек на фурна с прясно мляко

Крехък заек на фурна с прясно мляко

Надя КолеваНадя Колева
Новак
1413
Крехък заек на фурна с прясно мляко1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
220 мин.
Порции
6
"Крехко заешко на фурна, приготвено с прясно мляко и още състави, отговорни за прекрасния му вкус"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр. домашен
  • прясно мляко - 300 мл
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки ( може и повече по желание)
  • гъби - 200 г пресни
  • домати - 1 бр.
  • подправка - 1/2 пакет за барбекю (по желание)
  • панировка - 1 бр. готова
  • олио - 100 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се маринова в сол, черен и червен пипер, олио, подправка за барбекю, прясно мляко и вода да се покрие.

Оставя се в хладилник за 10 часа.

След като се маринова, се реже на порции. Може и преди да се маринова, да се нареже.

Овалва се в панировка и се запържва до златисто от двете страни в предварително загрята олио.

В тава се слага лук на дъното на едри парчета, пърженият заек се нарежда отгоре и се залива с останала марината.

Маринованият заек се пече фолио на 160 градуса с вентилатор около час.

После се обръщат парчетата, слага се морков, чесън, гъби и обелен домат на малки парченца и задушеният заек се пече още около час до готовност на месото.

Преди да се извади от фурната крехкият заек на фурна с прясно мляко, се маха фолиото и се пече още 10-15 мин.

Чесънът и морковът могат и в началото да се сложат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: