Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Тиквички на фурна»Пълнени тиквички с кайма и сирене

Пълнени тиквички с кайма и сирене

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078382392
Пълнени тиквички с кайма и сирене
Снимка: Фати Камберова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • кайма - 500 г
  • кромид - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • домати - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 80 г
  • копър - 1 стрък
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре тиквичките и ги разрязваме на две половини. Издълбаваме всяка половинка добре и ги потапяме в предварително затоплена и подсолена вода. Бланшираме за около 5 минути. След като са готови, ги изваждаме и изцеждаме добре от водата.

В загрят тиган разтапяме маслото и запържваме ситно нарязания кромид и морков до омекване. Обелваме домата и го нарязваме на кубчета, червения пипер и прибавяме към кромида. Добавяме каймата, като с помощта на лъжица разделяме каймата, за да не стане на буци. Прибавяме настъргания чесън и ситно нарязания копър. Овкусяваме със сол на вкус и черен пипер.

В намазнена тава подреждаме бланшираните тиквички и ги пълним с готовата смес. Върху тях поръсваме натрошеното сирене и печем в предварително затоплена на 200°C фурна до готовност.

Малко преди да извадим готовите пълнени тиквички, настъргваме кашкавал и връщаме обратно в фурната до запичане на кашкавала.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Моника Иванова
Моника Иванова
Лесна и вкусна рецепта .
30.07.2018 14:04
1