Начин на приготвяне
Почистваме добре тиквичките и ги разрязваме на две половини. Издълбаваме всяка половинка добре и ги потапяме в предварително затоплена и подсолена вода. Бланшираме за около 5 минути. След като са готови, ги изваждаме и изцеждаме добре от водата.
В загрят тиган разтапяме маслото и запържваме ситно нарязания кромид и морков до омекване. Обелваме домата и го нарязваме на кубчета, червения пипер и прибавяме към кромида. Добавяме каймата, като с помощта на лъжица разделяме каймата, за да не стане на буци. Прибавяме настъргания чесън и ситно нарязания копър. Овкусяваме със сол на вкус и черен пипер.
В намазнена тава подреждаме бланшираните тиквички и ги пълним с готовата смес. Върху тях поръсваме натрошеното сирене и печем в предварително затоплена на 200°C фурна до готовност.
Малко преди да извадим готовите пълнени тиквички, настъргваме кашкавал и връщаме обратно в фурната до запичане на кашкавала.
Добър апетит!
Коментари