Начин на приготвяне
Измиваме и режим тиквичките на лодки, след което с лъжица изчистваме вътрешността на тиквичките и я заделяме настрани. Почистените тиквички нареждаме в тава и поръсваме със сол.
Включваме фурната на 180 градуса и слагаме тиквичките леко да се запекат. През това време си режем на ситно лука, чесъна и малка част от вътрешността на тиквичките. Слагаме да се задушат с олиото.
Вече към задушените зеленчуци слагаме доматения сок, каймата и подправките и запържваме до готовност.
Изваждаме тиквичките от фурната и започваме да ги пълним с готовата плънка, след което режем от топеното сирене (аз използвам от черво) и слагаме по две колелца.
Слагаме да се запече за 20 минути при 250 градуса фурна. Можем да поднесем с чеснов сос.