Начин на приготвяне
Смелете единия пакет бисквити в блендер а другия начупете на ситно.
Нарежете орехите. Разтопете маслото.
Разбийте яйцата със захарта и ги сложете в съд на водна баня, като бъркате непрекъснато, докато станат на лек крем. Най-добре е с миксер.
В купа смесете бисквитите, орехите, какаото, разтопеното масло и яйчения крем и разбъркайте.
Вземете форма за торта със свалящ се борд (26 см) и изсипете сместа. Заравнете и поставете в хладилник за 1 час.
Нарежете плодовете в купа и ги залейте с лимоновия сок от 1/2 лимон. Разбъркайте внимателно.
Накиснете желатина в 50 мл от сока на компота. Оставете го за 10-15 минути. След това го поставете в съд на водна баня, докато се втечни.
Подредете плодовете, както ви харесва. Аз ползвах ягоди, череши, банан и консерва ананас.
В останалия сок от компота разтворете 3 с.л. захар и го смесете с готовия желатин.
С тази смес залейте плодовете.
Сложете тортата в хладилник за няколко часа, най-добре за една нощ.
Добър Апетит!