Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак с крема сирене

Качамак с крема сирене

Качамак с крема сирене
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Представете си бабиния качамак, но с добавка на крема сирене - е няма такава вкусотия, казваме ви"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 150 г
  • вода - 1 л.
  • свинско месо - 300 г
  • крема сирене - 1 пакетче
  • сирене - 300 г натрошено
  • сол
  • свински късчета - пържени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубченца и се пържи. 800 мл от водата се слага да заври и се подсолява. В останалите 200 мл вода се разтваря брашното, като се разбърква добре.

След като водата заври, се добавя царевичното брашно, като непрекъснато се разбърква енергично.

Добавя се още сол, ако е необходимо. Когато качамакът се сгъсти, изключете котлона. Добавя се крема сиренето докато качамакът още е топъл и отново се разбърква енергично.

Крема сиренето трябва да се разтопи и разнесе навсякъде. Сервира се, като в чинийка се сипва от качамака.

Отгоре се поръсва с натрошеното сирене и пържено свинско. Консумира се още топло.

Качамакът с крема сирене е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Антони добрински
Антони добрински
Качамака е супер горещо препоръчвам
28.02.2022 20:29
Анонимен
Анонимен
Качамака е супер, топло препоръчвам
28.02.2022 20:24