Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак със сирене и масло

Качамак със сирене и масло

Потребител#167180Потребител#167180
Готвач
2782k3591
Качамак със сирене и масло
Снимка: Потребител#167180
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2-3
"Уж обикновен качамак, а не можем да спрем да си хапваме, толкова е вкусен със сирене и кашкавал"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 100 г
  • сол - 1 к.л.
  • сирене - 50 г
  • масло - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагам подсолена вода(около 500 мл.) на котлона. Малко преди да заври, дърпам и добавям царевичното брашно.

Бъркайки, връщам на котлона и варя, докато се свари. Започва да се отделя от стените на съда. Намокрям съд със студена вода.

Добавям маслото към качамака и разбърквам. Изсипвам сварения качамак и заглаждам, оставям да изстине.

Преди да сервирам настъргвам сирене и поръсвам с червен пипер.

П.П. Може да се прави и с царевичен грис. Знам, че по принцип се залива с запържено масло и червен пипер, но това е моят начин, по който съм избрала да сервирам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: