Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Зелева чорба»Кремсупа със зеле и кашкавалени калпачета

Кремсупа със зеле и кашкавалени калпачета

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Кремсупа със зеле и кашкавалени калпачета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Приятна изненада - крем супа от зеле и вкусни кашкавалени калпачета"

Необходими Продукти

  • пресен лук - 1 връзка
  • зеле - 1 глава (или 400 г броколи)
  • масло - 5 с.л. или зехтин
  • бульон - пилешки 1 и 1/2 л
  • прясно мляко - 500 мл
  • кашкавал - 350 г
  • яйца - 3 бр.
  • хляб - сух 3 - 4 филии
  • сирене - 200 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и зелето се нарязват и се задушават с 3 лъжици масло и няколко лъжици вода. Прибавя се бульонът и се вари 10 мин.

Пюрират се с миксер и се слага млякото и настърганото сирене. Ястието завира.

Хлябът се изпържва на хапки в останалото масло. Кашкавалът се настъргва на едро ренде и се разбърква с разбитите на сняг белтъци.

Супата се сипва в огнеупорни купички, във всяка се разпределят хапките и кашкавалената смес.

Запича се във фурна 5 минути до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: