Начин на приготвяне
Настържете на фино ренде за цитруси само жълтата част от лимоновата кора.
Трябва да е много фино настъргана, почти като паста. Смесете я с пудрата захар.
Пригответе меренг, като разбиете белтъците със щипка сол и капките лимонов сок.
Разбивайте 1-2 минути и щом започне да се сгъстява сипете захарта и доразбийте до твърд сняг.
За шейка поставете в купата на блендер или кухненски робот замразените ягоди, заделената по- рано пудра захар с лимонова кора, прясното и кисело мляко.
Пуснете на висока скорост за няколко секунди, за да се смели всичко.
Може да прехвърлите в шейкър, за да миксирате още по- добре и получите пяна.
Налейте готовия шейк в две чаши и отгоре разпределете като калпаче заделения меренг.
Бързо, свежо, вкусно и ефектно!
Ягодовият шейк с калпаче от меренг е готов.