Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Запеканки»Сочно свинско с картофи, кашкавал и топено сирене

Сочно свинско с картофи, кашкавал и топено сирене

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Сочно свинско с картофи, кашкавал и топено сирене
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • уни сос - 1 с.л.
  • олио - 70 мл
  • лук - 4 глави
  • моркови - 4 бр.
  • картофи - 10 бр.
  • зеленчукова подправка - 1 с.л. суха
  • черен пипер - на вкус
  • вода - 1 ч.ч.
  • топено сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки, поставете го в тава с олиото, уни соса и 0. 5 ч.ч. от водата, завийте със фолио тавата и я поставете в предварително загрята на 200 градуса фурна, запичате за около 40 минути.

Извадете тавата и премахнете месото без мазнината, в нея нарежете лука на ивици, морковите на дебели шайби и картофите обелени и нарязани с машинка за рязане.

Добавете останалото количество вода и зеленчуковата подправка, разбъркайте. Върнете тавата в нагрятата фурна и печете картофите до готовност.

Извадете тавата и разпределете върху картофите задушеното месо, отгоре и поръсете с настърганите топено сирене и кашкавал.

Върнете тавата и запичате до лек загар на кашкавала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: