Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пържоли с Топено Сирене и Картофи

Пържоли с Топено Сирене и Картофи

Пържоли с Топено Сирене и Картофи
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Никой не може да оспори факта, че топеното сиренце и сметаната играят главна роля за вкуса на тези пържолки"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • пилешки гърди - 2 бр.
  • пушено месо - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • риган
  • босилек
  • сол
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • топено сирене - 100 г
  • пилешки бульон - 250 млб
  • масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на кръгчета. Ако са много големи се разрязват през средата.

Слагат се в йенско стъкло.

Пилешките гърди се нарязват на филийки по диагонал. Добавят се в съда.

Пушеното месо се нарязва на малки кубченца.

Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Добавят се. Поръсват се с босилек и риган. Овкусява се със сол.

Добавя се заквасената сметана. Изсипва се бульона и всичко се обърква.

Топеното сирене се нарязва на малки кубченца. Добавя се и отново се разбърква.

Маслото се нарязва на кубченца и се разпределя върху пилето с картофи.

Пилешките гърди с топено сирене и картофи се изпича до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: