Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Картофи на фурна с гъби, топено сирене и кашкавал

Картофи на фурна с гъби, топено сирене и кашкавал

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Картофи на фурна с гъби, топено сирене и кашкавал1 / 3
04/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.

Необходими Продукти

  • картофи
  • гъби - мариновани
  • топено сирене
  • кашкавал
  • сол
  • чубрица
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Слагат се в тенджера, налива се малко вода и се оставят да се посварят.

Когато омекнат, се добавят гъбите. Слагат се солта, чубрицата и шарената сол.

Когато картофите са почти готови, всичко се изсипва в тава. Нарязва се топено сирене на малки парченца и се разхвърля върху картофите (може и да се разбърка, за да не е само отгоре).

Пече се във фурната на 180 градуса. 5-10 минути по-късно, когато се разтопи топеното сирене, тавата се вади и отгоре се поръсва настърган кашкавал.

Връща се обратно във фурната - само да се разтопи и кашкавалът.

* Ако предпочитате кашкавала препечен, може да се остави за повече време във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариана
Мариана
Бързо,лесно и вкусно!
01.02.2016 22:34