Начин на приготвяне
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват с половината захар на сняг, а жълтъците с останалата половина от захарта.
Към жълтъчената смес се прибавя водата, разтопеното масло, пресятото брашно, бакпулвера, ванилия. Разбива се добре, сместа изглежда гъста, но така трябва да е, след това се прибавя към разбитите белтъци. Разбърква се добре.
В 2/3 от сместа се слага какао, а в другата 1/3 не се слага нищо, остава бяла. Пекат се на хартия за печене в тава с диаметър около 20 см., на 180 градуса загрята фурна.
Проверява се с клечка за зъби, не трябва да полепва тесто по нея. След това белия блат се реже на 2 платки, а кафявия на 3 платки.
Приготвя се сиропът, като захарта се карамелизира в тенджера с незалепващо покритие, внимателно се прибавя водата. Разбърква се до пълно разтопяване на захарта.
За крема добре изстудената сметана се разбива, смесва се с размекнатото масло, кондензираното мляко и се разбърква.
Сглобяване: В поднос или друг подходящ съд се поставя платка, сиропира се със сиропа, слага се крем, платка, сироп, крем и т.н., намазва се с малко крем навсякъде. Отделно се правят розички с шприц от разбитата сметана за украса и се слагат захаросани вишни.
Глазурата се прави, като се разтопява шоколадът, прибавя се олиото. Разбърква се и се излива в центъра на тортата.