Начин на приготвяне
Миксът зеленчуци (моркови, чушки, патладжан, ориз ) се оставят да се размразят. В гювеч или йенско стъкло се слагат зеленчуците с ориз. Картофите се обелват, измиват и нарязват на малки кубчета.
Доматите се измиват и нарязват на малки парчета. Към миксът от зеленчуци се добавят картофите и доматите. Подправя се с чубрицата, черният пипер и солта. Всичко се разбърква добре.
Добавя се вода до малко повече от половината на съда. Слага се да се пече до готовност, като се проверяват картофите, защото те имат нужда от най-дълго готвене. Яйцата се чукат в купичка и се разбиват.
Те също се овкусяват с черен пипер и сол. Преди да се извади гювеча от фурната се залива с яйцата.
При готовност на яйцата, гювечът е готов.