Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Огретен»Класически картофен огретен

Класически картофен огретен

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5335k1k3k3
Класически картофен огретен1 / 5
26/02/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Кулинарна класика за ценителите на добрата кухня"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сирене - 300 - 400 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и варят 15-20 мин.

След като се сварят, се стържат на ренде, на което да станат на кръгчета (като чипс).

В тава (може в йенско стъкло) се слага 1 ред картофи, 1 ред сирене, черен пипер и сол и така се редуват, докато най-горния ред трябва да е картофи.

Яйцата и прясното мляко се разбиват и се заливат върху картофите.

Слага се във фурната, докато се сготви.

Преди да го изкарате, отгоре на огретена се стърже кашкавал и се оставя да се запече класически картофен огретен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко време се вярят картофите?
19.02.2023 13:15
1
Покажи всички подкоментари
Бойчо Николов
Бойчо Николов
Правих го. Страхотно е. Вторият път замених кашкавала с топено сирене и повече ми хареса.
26.09.2020 14:40
3