Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Боб в гювечета по градинарски

Боб в гювечета по градинарски

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Боб в гювечета по градинарски
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • боб - 300 г
  • сол - на вкус
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • джоджен - пресен
  • босилек - 1 стрък
  • чушки - 1 бр.
  • олио
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • магданоз - пресен за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва за 12 часа във вода. След това се сипва нова вода и се вари 30 минути и водата се изхвърля.

Бобът се разпределя в гювечета, също се добавя във всяко нарязан лук, морков, чушка, джоджен, босилек, сол на вкус. Налива се вода (3 см. над боба) и се захлупва с капачетата.

Слагат се в студена фурна, след което се включва. Пекат се около 2 часа и половина на 150 градуса.

Запържва се червеният пипер в малко олио и се слага във всяко гювече.

Запича се за още 10 минути, без капачетата. Поръсват се с прясно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: