Начин на приготвяне
В подходящ дълбок съд с капак (може глинен съд, гювеч) слагаме цяла половинка пиле, нарязани на ситно кубче кромид, лук и моркови, картофи на кубчета, накълцано зеле, замразен грах, зелен фасул печурките, нарязани на тънки филийки, морска сол, червен и черен пипер, олио, бяло вино и пасираните домати от консерва.
Разбиваме брашното с малко вода и добавяме вътре.
Поставяме капака отгоре и слагаме във средно силна фурна за около час и половина, след което я спираме, но оставяме още тридесет минути вътре.
Изваждаме пилето, обезкостяваме го и нарязваме на късчета.
Връщаме месото обратно.
Сервирайте яхнията топла.
Пилето яхния по градинарски на фурна е много вкусна.
Коментари