Начин на приготвяне
Почистете и нарежете зеленчуците.
Загрейте олиото и в него задушете праза и пресния лук. След като омекнат, добавете морковите и киселеца. Може да замените киселеца с лапад.
След това размийте брашното и червения пипер с малко вода. Прибавете ги към другите продукти заедно с подправките.
Накрая добавете картофите, граха и още малко вода. Лютия червен пипер е по желание, за тези, които обичат леко пикантни ястия.
Гответе 4-5 минути на слаб котлон.
От каймата оформете кюфтета, които оваляйте в брашно. Подредете ги в тава и залейте със зеленчуците.
Запечете ястието във фурна, загряна на 200 градуса, за около 40-50 минути, до готовност.
Поднесете кюфтета по градинарски топли, поръсени със ситно нарязан пресен магданоз.
Прекрасно пролетно ястие, приготвено с много свежи продукти.
Добър апетит!
Коментари