Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Стерилизирани кисели краставички в големи буркани

Стерилизирани кисели краставички в големи буркани

Стерилизирани кисели краставички в големи буркани
Снимка: Цвети Хаджипеткова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Зимата не може да мине без кисели краставички в буркани - даваме ви най-добрата рецепта за тях"

Необходими Продукти

  • корнишони - 1 кг
  • моркови - 1 бр. за уплътняване (по желание)
  • оцет - 100 мл (до долната резка на буркана)
  • сол - 2 с.л. (равни)
  • захар - 1 с.л. (равна)
  • черен пипер - 15 зърна
  • бахар - 3 зърна
  • бял синап - 1 к.л. зърна
  • лук - 1/2 малка глава, нарязана на полумесеци
  • копър - 2 цвята
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за 1 буркан от 1.5 кг.

На дъното на всеки буркан се слагат подправките.

Краставичките се измиват и крайчетата им се изрязват. Нареждат се плътно в бурканите. Уплътнява се с моркова, нарязан на дълго.

Бурканите се доливат със студена вода до гърлото, затварят се с капачките и се слагат да врат в студена вода.

Не се чака да заври водата, а бурканите се вадят точно преди завирането, когато краставичките изцяло си променят цвета.

Обръщат се с капачките надолу докато изстинат.

По този начин краставичките стават много хрупкави и никога не омекват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: