Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Стек от свинско филе с марината от трюфел

Стек от свинско филе с марината от трюфел

Стек от свинско филе с марината от трюфел
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Запазено само за най-скъпите приятели - стек от свинско филе с уникална марината от трюфел"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 600 г
  • сол
  • рапично олио - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л. винен
  • олио от трюфели - 2 с.л.
  • зеленчукова подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското филе на стекчета.

Пригответе маринатата, като смесите рапичното олио и олиото от трюфели, добавете оцета, зеленчуковата подправка, 3-4 с.л. вода и овкусете със сол.

Мариновайте стековете и ги оставете за една нощ в хладилник.

Загрейте скарата, намажете я с мазнина и наредете стековете. Запечете от двете страни до готовност.

Не прекалявайте с печенето, защото месото е крехко, а така ще остане сочно. Гарнирайте с лимон.

Поднесете пържолите с подходяща гарнитура.

Стекът от свинско филе с марината от трюфел е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: