Свинско филе вретено

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Свинско филе вретено1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Уникално вкусни и идейни свински бонфиленца с богата плънка"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1.5 кг (4 - 5бр.) бонфиле
  • бекон - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • лук - 100 г
  • гъби - 150 г
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 80 г
  • олио - 50 мл
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бонфилетата от ципите и жилките. През средата на всяко направете разрез, като внимавате да не го срежете напълно на две части. Изтънете месото с помощта на дървено чукче. Поръсете от двете страни със сол и черен пипер.

Нарежете лука на ситно и го задушете до омекване в олиото. Когато омекне, добавете ситно нарязаните гъби и бекон. Запържете за кратко, след което свалете от огъня и оставете да се охлади.

Добавете кашкавала, нарязан на кубчета, и половината магданоз. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре. Сложете по малко от сместа в приготвените филета.

Навийте вретеното, така че външната страна на бонфилето да остане отгоре. Закрепете филетата с клечки за зъби, намажете ги обилно с масло и ги изпечете върху силно загрята скара.

Нарежете на ситно остатъка от магданоза и я смесете с останалото масло.

Поднесете солените рула, гарнирани с резени лимони и парченца магданозено масло.

Свинското филе вретено е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
30
21
10
Дай твоята оценка: