Начин на приготвяне
Първо трябва да приготвите маринатата. Загреяте леко дълбок съд и смесете соевия сос, пресования чесън, захарта, оцета и настъргания корен от джинджифил. Оставете сместа да кипне, като непрекъснато разбърквате. След 15 минути свалете от котлона и добавете портокалов сок и сок от ананас. Разбъркайте и оставете леко да се охлади.
Леко начукайте агнешките пържоли. Поставете ги в дълбок съд и ги залейте със соса. Добавете настърганите глави лук и подправете със сол, черен пипер и кориандър. Плътно ги захлупете и приберете в хладилник за 12 часа.
Загрейте силно грила и запечете агнешките пържоли по 1-2 минути на страна. Повторете 3-4 пъти, след което намалете грила и допечете месото на умерена температура.
Готовите агнешки стекове поставете в предварително затоплена чиния, пикрийте с фолио и оставете да се задушат за 5-7 минути. Поднесете с гарнитура по избор.
Коментари
Кориандъра на зърна ли е или пресен на листа?
Маринатата става но определено не е за агнешко месо.
Какво правиш ако нямаш оризов оцет?