Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Пържоли»Агнешки стек с терияки марината

Агнешки стек с терияки марината

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Агнешки стек с терияки марината1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Опитайте това агнешко терияки - ще ви накара да забравите, че светът около вас съществува"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 6 бр. стек с кокал
  • лук - 2 - 3 глави
  • кориандър - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • морска сол
  • за марината
  • соев сос - 1/2 ч.ч.
  • оризов оцет - 1 /2 с.л.
  • чесън - 1/2 с.л. пресован
  • кафява захар - 1/4 ч.ч.
  • джинджифил - 1/2 ч.л. пресен настърган
  • портокали - 100 мл сок
  • ананас - 100 мл сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо трябва да приготвите маринатата. Загреяте леко дълбок съд и смесете соевия сос, пресования чесън, захарта, оцета и настъргания корен от джинджифил. Оставете сместа да кипне, като непрекъснато разбърквате. След 15 минути свалете от котлона и добавете портокалов сок и сок от ананас. Разбъркайте и оставете леко да се охлади.

Леко начукайте агнешките пържоли. Поставете ги в дълбок съд и ги залейте със соса. Добавете настърганите глави лук и подправете със сол, черен пипер и кориандър. Плътно ги захлупете и приберете в хладилник за 12 часа.

Загрейте силно грила и запечете агнешките пържоли по 1-2 минути на страна. Повторете 3-4 пъти, след което намалете грила и допечете месото на умерена температура.

Готовите агнешки стекове поставете в предварително затоплена чиния, пикрийте с фолио и оставете да се задушат за 5-7 минути. Поднесете с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Къде и кога да прибавя териаки соса?
Кориандъра на зърна ли е или пресен на листа?
Маринатата става но определено не е за агнешко месо.
Какво правиш ако нямаш оризов оцет?
06.02.2016 23:31
1