Кюфтета от толстолоб

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
154
468
308
207
1
05/08/2018
"Рибени кюфтенца, които свършват за минути и пият много бира "
Приготвяне50 мин.
Готвене50 мин.
Общо100 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 353
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • филе от толстолоб - 450 г смляно
  • чушки - 1 червена
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 1/2 чаена чаша или натрошен стар хляб
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - щипка
  • кориандър - 1 ч. л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата на толстолоба се смилат в блендер или с месомелачка. Прибавяме нарязана наситно червена чушка, яйцето, галетата, магданоза и подправките.

Всичко се омесва добре - може да се мине втори път през блендър или месомелачка, ако смятате, че сместа не се е добре омесила. Оставя се да престои най-малко 2 часа в хладилник.

Оформят се кюфтета, отупват се в брашно и се пържат в добре загрятата мазнина и се изпържват от двете страни до зачервяване. Изваждат се на кухненска хартия да се отцедят.

Поднасят се с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар