Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни Кюфтета»Кюфтета от толстолоб

Кюфтета от толстолоб

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575523335271
Кюфтета от толстолоб2 / 2
05/08/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2
"Рибени кюфтенца, които свършват за минути и пият много бира"

Необходими Продукти

  • филе от толстолоб - 450 г смляно
  • чушки - 1 червена
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 1/2 чаена чаша или натрошен стар хляб
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - щипка
  • кориандър - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филетата на толстолоба се смилат в блендер или с месомелачка. Прибавяме нарязана наситно червена чушка, яйцето, галетата, магданоза и подправките.

Всичко се омесва добре - може да се мине втори път през блендър или месомелачка, ако смятате, че сместа не се е добре омесила. Оставя се да престои най-малко 2 часа в хладилник.

Оформят се кюфтета, отупват се в брашно и се пържат в добре загрятата мазнина и се изпържват от двете страни до зачервяване. Изваждат се на кухненска хартия да се отцедят.

Поднасят се с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: