Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печен толстолоб с поръска

Печен толстолоб с поръска

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Печен толстолоб с поръска
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
28/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Печен толстолоб с поръска - дайте му половин час и ще бъде в чинията ви"

Необходими Продукти

  • филе от толстолоб - 500 грама
  • орехи - 0.5 ч.ч.
  • горчица - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • вода - 2 с.л.
  • галета - 4 с.л.
  • пармезан - 2 с.л. (настърган)
  • сушени домати - 4 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете алуминиево фолио на дъното на тава за печене.

Намазнете с малко олио и подредете рибните филета. Овкусете със сол и оставете.

Пасирайте в блендер орехите със сушените домати, горчицата и черния пипер.

Добавете нарязания зелен лук и две лъжици вода, отново пасирайте до получаване на хомогенна смес.

Намажете толстолоба с ароматната паста и поръсете с галетата и пармезана.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Печете рибата до готовност - 20 минути са достатъчни.

Печеният толстолоб с поръска е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: