Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Грилован толстолоб с ньоки

Грилован толстолоб с ньоки

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Грилован толстолоб с ньоки
Снимка: NEVI
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • За рибата
  • толстолоб - 1 - 1.2 кг
  • олио - 3 с.л.
  • лимони - 1/2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • За ньоките
  • картофи - 1 кг
  • брашно - 250+50 г
  • яйца - 2 бр
  • сол - 1 ч.л
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • копър
  • черен пипер
  • сол
  • oлио - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За ньоките измийте картофите и ги сварете с кората докато омекнат. Обелете ги, докато са още леко топли, и ги настържете на дребно ренде. Прибавете яйцата и солта и разбъркайте добре. На части почнете да сипвате от брашното.

От полученото меко тесто направете шест топки. Всяка една се слага върху добре набрашнен плот и се прави на фитил, който нарязвате на малки парчета (вижте снимките). Сварете ньоките в подсолена вода на части. Готови са, когато изплуват отгоре - след около 2-3 минути.

После ги изпържете в тиган с малко олио, но пак на части (не слагайте по много, за да не станат на каша). Пържете до златиста коричка от двете страни.

В същия тиган запържете леко нарязания на дребно чесън, после прибавете ньоките и овкусете със сол, черен пипер и нарязан копър.

За рибата нарежете толстолоба на шайби по около 200 г (може да ползвате и друга риба), овкусете съв сол и черен пипер, полейте с олиото и лимоновия сок, нарежете кората и сложете и нея. Разбъркайте добре и оставете за малко да се овкуси.

Изпечете на грил тиган (скара или барбекю) до готовност. Сервирайте, като върху чесновите ньоки сложите парче риба, поръсите с още копър и добавите парче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Хубава и малко сложна рецепта.
26.02.2016 09:43