Начин на приготвяне
За ньоките измийте картофите и ги сварете с кората докато омекнат. Обелете ги, докато са още леко топли, и ги настържете на дребно ренде. Прибавете яйцата и солта и разбъркайте добре. На части почнете да сипвате от брашното.
От полученото меко тесто направете шест топки. Всяка една се слага върху добре набрашнен плот и се прави на фитил, който нарязвате на малки парчета (вижте снимките). Сварете ньоките в подсолена вода на части. Готови са, когато изплуват отгоре - след около 2-3 минути.
После ги изпържете в тиган с малко олио, но пак на части (не слагайте по много, за да не станат на каша). Пържете до златиста коричка от двете страни.
В същия тиган запържете леко нарязания на дребно чесън, после прибавете ньоките и овкусете със сол, черен пипер и нарязан копър.
За рибата нарежете толстолоба на шайби по около 200 г (може да ползвате и друга риба), овкусете съв сол и черен пипер, полейте с олиото и лимоновия сок, нарежете кората и сложете и нея. Разбъркайте добре и оставете за малко да се овкуси.
Изпечете на грил тиган (скара или барбекю) до готовност. Сервирайте, като върху чесновите ньоки сложите парче риба, поръсите с още копър и добавите парче лимон.
Коментари