Боб в гърне с кюфтета на скара

05/08/2018
"Обожаваме боб, особено когато е комбиниран със сочни кюфтенца на скара "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо627
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме боба от предната нощ в глинено гърне. Към него добавяме всички зеленчуци, нарязани на дребно, смлените домати, зехтина и универсалната подправката.

Наливаме около 2 литра вода, гърнето захлупваме и слагаме на слаб котлон. Ястието къкри 6-8 часа, без да се отваря гърнето. Към края на варенето добавяме джоджена, девесила и магданоза.

През това време си подготвяме каймата за кюфтета на скара. Смиламе двата вида кайма, овкусяваме с подправките - сол, черен пипер, чубрица, кимион и половин глава лук.

Добавяме 150 мл вода и едното яйце. Объркваме добре и оставяме в хладилник за 12 часа.

Когато извадим омесваме отново и доливаме останалата 50 мл вода. Оставяме за още 1 час.

Оформяме си кюфтетата като си мокрим ръцете със студена вода. Намазваме скарата с мазнина и загряваме добре.

Печем от двете страни докато се образуват кафяви черти.

Поднасяме ястието, като в дълбока чиния сипваме от боба и върху него поставяме кюфтета.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар