Начин на приготвяне
В дълбока купа разбиваме яйцата и към тях добавяме киселото мляко. Разбиваме добре, като към сместа прибавяме чаена лъжичка хлебна сода, олио, както и прясното мляко.
Натрошаваме си сиренето и последно добавяме него и изварата.
Намазваме тавата с олио и започваме да редим корите, като на дъното на тавата поставят две кори. Заливаме ги с готовата смес.
Отново нареждаме две кори и заливаме със сместа и така до свършване на сместа и корите.
Най-отгоре на баницата завършваме със заливката.
Поставяме баницата в загрята фурна с вентилатор и печем за около 30-35 минути.
При ваденето от фурната напръскваме малко със студена вода и завиваме с кухненска кърпа отгоре. След 5-10 минути баницата е готова за консумация.