Начин на приготвяне
Приготвя се плънката за баница, като в купа се разбиват яйцата с телена бъркалка.
Добавя се кисело мляко с разбита в него сода да бухне. Сипва се натрошено сирене, извара и царевично брашно. Разбърква се добре сместа и е готова.
Вземат се две кори, първата се намазва със струя олио, отгоре се поставя втора кора, която се намазва с 3-4 с.л. от плънката.
Бекон се нарязва на ленти и нареждаме в широката долна част на корите.
Навива се на руло и нареждаме като вита баница в намаслена тава. Така се оформят всички кори.
Отгоре се намазва с разбито яйце, смесено с прясно мляко.
Печем баницата в загрята фурна 170°C с вентилатор до златист цвят.
Изважда се и покрива с кърпа за 5-10 минути.
Нарязва се и хапваме за закуска.
Вкусна е тази баница с бекон, сирене и извара, ухае на беконче!