Начин на приготвяне
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
Мекото масло се разбива с миксер заедно със захарта. Прибавя се брашното, какаото, жълтъците и рома. Става тежка тесто.
Към него се прибавят разбитите на твърд сняг белтъци. Внимателно се разбърква и изсипва в намаслена тавичка.
Отгоре се поставят един до друг половинки от ядки орехи.
Фъчът се пече на умерена фурна на 160-170 градуса за около 40-45 мин. до суха клечка.
Студеният шоколадов сладкиш се нарязва на правоъгълни парчета.
Фъчът с орехи е много вкусен!
Коментари
Второ ще дам и малко обяснение на тази английска дума, която не е в нашия речник. Fudge на английски език има много значение, но едното от тях е : "силно подсладено шоколадово изделие в комбинация от нещо или смес от шоколад. Другите значения не ни интересуват.
Трето, преди години пуснах тази великолепна рецепта, но тогава все още не качвах снимки и разчитах на Админ ще качи и ще покаже вида на този сладкиш. Вероятно не са намерили подходяща, а и не са ѝ длъжни да ми търсят такива, но колкото пъти си поглеждах рецептата, толкова пъти все се заричах ще го направя отново и ще кача снимка за да може да се добие представа точно как изглежда. Днес го направих и качвам снимки, защото може би и обяснението ми в рецептата не е толкова точно. Няколко са снимките и на едната е все още топъл, защото бях нетърпелива да го пробвам отново и леко е разчупено парчето, тъй като има много масло в него и все още не е изстинал и стегнал.
Това е един оригинален американски сладкиш за кафе с неповторим вкус на силно ароматно какао и препечени орехи.
Фъдж може и да е във вид на торта и с други добавки, но винаги присъства хубавото какао.
Препоръчвам.