Начин на приготвяне
Смиламе овесените ядки в чопър до получаване на брашно. Съветвам овесените ядки да са фини - смилането се получава по-бързо и по-добре, според мен.
В по-дълбок съд чукваме яйцата, добавяме захарта и бъркаме до получаване на еднородна смес и хубавото разбиване на захарта.
Добавяме ванилията, содата и бакпулвера и бъркаме отново добре, около 2 минути и добавяме брашното от овесените ядки.
Бъркаме отново с миксер много добре, до получаване на хомогенна смес. Консистенцията на кекчетата е като тази на нормалния кекс.
Сипваме сместа във тава с форма за мъфини и изпичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
Украсяваме готовите ни и леко изстинали кексчета с течен шоколад/фъстъчено масло и резенчета банан.
С дадените продукти на мен ми излязоха 24 кексчета.