Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Студена кремсупа Таратор

Студена кремсупа Таратор

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Студена кремсупа Таратор
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"Таратор, какъвто не сте опитвали досега"

Необходими Продукти

  • краставици - 300 г
  • кисело мляко - 380 г цедено
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - 1 с.л. сух или пресен
  • магданоз - 1 с.л. накълцани листенца
  • черен пипер - 1 щипка
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете краставичките и ги пуснете да се смелят в бендер заедно със скилидката чесън, копъра, магданоза и черния пипер.

Добавете киселото мляко и солта и пуснете на максимална скорост, за да стане сместа с възможно най- гладка консистенция - около 30-40 секунди.

Разсипете в купички и поръсете с още копър, магданоз и капки зехтин.

Свеж, нежен и необичаен вариант на така обичания Таратор. Надявам се да ви хареса тази идея!

Добър апетит!

* Ако ще сервирате веднага, направете супата със студени краставици и кисело мляко. В противен случай, просто си я охладете преди да поднесете на трапезата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Яница Николова
Яница Николова
Чудесно!
07.08.2018 00:00
1