Таратор с глухарче

Карина ЖековаКарина Жекова
Помощник Готвач
1131k5811
Таратор с глухарче
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
4
"Откъдето и да го погледнете, продуктите за този таратор може да намерите във всеки двор"

Необходими Продукти

  • глухарче - 2 шепи листа
  • зелена салата - 1 бр. червена
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • вода
  • олио - зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на глухарчето измиваме старателно, накисваме ги в добре подсолена вода за половин, най-добре един час. По този начин се отнема част от горчивината им. После хубаво ги отцеждаме.

Нарязваме глухарчето възможно най-ситно, салатата по-едро. Посоляваме и добавяме повечко олио или зехтин.

Хубаво разбъркваме и оставаме така минута-две да се овкусят хубаво. После добавяме предварително разбитото кисело мляко и водата.

Поднасяме таратора охладен!

П.С. Това е идеална рецепта за консумацията на листата на глухарчето - хем е вкусно, хем и много полезно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: