Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Черни миди с бяло вино

Черни миди с бяло вино

Bam BamBam Bam
Новак
5456
Черни миди с бяло вино
Снимка: Bam Bam
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • миди - 1. 5 кг черни
  • бяло вино - 150 мл сухо
  • масло - 100 г
  • зехтин - 20 мл
  • лук - 1 глава
  • девесил - 1/4 връзка
  • магданоз - 1/4 връзка
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Мидите се изчистват добре, като е важно да останат затворени до приготвянето им.

2. В дълбока тенджера се задушава лукът в малко зехтин и масло. Налива се бялото вино и се изчаква да заври.

3. В него се слагат мидите да се задушат. Добавят се девесилът, магданозът, черният пипер и солта. Мидите са готови, когато черупките се разтворят (около 5 минути) .

4. Разтворените миди се изваждат с помощта на решетъчна лъжица. Поставят се в дълбока чиния и се заливат със соса от тенджерата.

5. Поръсват се със ситно нарязан магданоз и се сервират топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: