Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди с бяло вино

Миди с бяло вино

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Миди с бяло вино1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Класика за почитателите на морските деликатеси - миди с бяло вино"

Необходими Продукти

  • миди - 2 кг
  • вино - 250 мл бяло
  • магданоз - 2 връзки
  • чесън - 1 глава
  • дафинов лист - 1 бр.
  • брашно - 3 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • лук - 2 глави
  • мащерка - 2 стръка
  • масло - 125 г
  • бульон - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се накисват във вода. След това черупките се изтъркват старателно с четка. След това се поставят в дълбока тенджера и се заливат с вода.

Добавят се половината от предварително нарязаните магданоз, лук, чесън и подправките. Мидите се варят около 5 минути на тих огън. След това тенджерата се захлупва с капак и силно се разклаща, за да се отворят черупките. Щом се отворят се добавя и маслото.

В отделна тенджера се поставя останалото количество лук и се сварява във виното, докато се изпари наполовина. След това се добавя бульон, в който са се варили мидите, като в този бульон предварително са разтворени брашното и галетата.

Разбърква се, докато сосът се сгъсти. Мидите се сервират топли и залети с лучения сос. По желание се поръсват с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
57
42
31
20
10
Дай твоята оценка: