Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Миди с бяло вино и чесън

Миди с бяло вино и чесън

Миди с бяло вино и чесън
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
12 мин.
Порции
7
"Хапвайте морски дарове не само на морето, но и вкъщи с чаша хубаво бяло вино"

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • черен пипер - 10 бр. зърна
  • люти чушки - 1 бр. кайенска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте старателно мидите и ги сложете в тенджера с капак. Добавете виното, зърната пипер, лютата чушка и дафиновия лист. Обелете чесъна и нарежете на колелца.

Затворете с капака и поставете на загрят котлон. След няколко минути отворете и вижте дали са се отворили всички миди. Ако да, то те се готови.

Изключете и прехвърлете в дълбока купа. Излейте всичко в нея, дори и бульона. Сервирайте веднага морските дарове, докато са топли мидите с бяло вино и чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: