Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Гъби Кладница с бекон и бира

Гъби Кладница с бекон и бира

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Гъби Кладница с бекон и бира
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Пожелаваме ви добър апетит с гъби Кладница с бекон и бира"

Необходими Продукти

  • гъби кладница - 250 г
  • бекон - 100 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • бира - 200 мл
  • зехтин - 30 мл
  • масло - 20 г
  • кашкавал - около 200 г за поръсване
  • магданоз - 1 с.л. накълцан
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете гъбите. Задушете ги за 4-5 минути в маслото и зехтина на умерен огън.

Прибавете бекона, нарязан на кубчета или лентички, и чесъна на филийки. Запържете за кратко разбърквайки.

Налейте бирата и около 40 мл вода, посолете и гответе докато сосчето се редуцира и остане малко от него.

Сложете магданоза, разбъркайте за минута-две и отстранете от огъня.

Разпределете в две чинии и веднага настържете отгоре кашкавала, за да омекне и се разтопи.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Минна и Любо
Минна и Любо
Бързо и лесно за приготвяне ястие с добър вкус. Приготвихме го на сач и сме много доволни :)
01.09.2019 11:57
1
1
Покажи всички подкоментари
Албена Асенова
Албена Асенова
Вкусотия!
08.08.2018 14:04
1