Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Обърнатата баница на баба

Обърнатата баница на баба

Обърнатата баница на баба3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сирене - 300 г (натрошено)
  • олио - 1 - 4 ч.ч.
  • сода за хляб - 1 ч.л. с връх
  • кори за баница - 500 г фини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в купа и към тях се добава киселото мляко с шупналата в него сода за хляб. Добавя се олиото и сиренето и се бърка с вилица или дървена лъжица, но не и с миксер.

Когато сместа е готова, с лъжица поръсете на дъното на тавата (за да може баницата да залепне). Слагате първата кора и ръсите от сместа навсякъде. Слагате втората кора, без да я притискате към първата (за да не се сплъсти баницата) и пак ръсите от сместа.

Така правите до края, като гледате да оставите още смес, с която отгоре поливате баницата (ако нямате смес, направете още малко с 1 яйце и малко мляко). Накрая разрязвате баницата и я слагате на дъното на фурната, загрята на 180 градуса, и печете на долен реотан до златиста коричка.

Докато се пече баницата, сложете на масата 4 чаши с дъното нагоре и върху техните ръбчета трябва да подпрете тавата, така че баницата да увисне (спокойно няма да падне, ако сте сложи от сместа на дъното). Покривате я с голяма кърпа и я оставяте да изстива.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: