Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с кашкавал, пармезан и майонеза

Пълнени картофи с кашкавал, пармезан и майонеза

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115014442
Пълнени картофи с кашкавал, пармезан и майонеза
Снимка: Нина Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 1 кг
  • майонеза - 1 опаковка
  • кашкавал - 200 г
  • пармезан - 200 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите измийте, подсушете и завийте всеки във фолио за печене. Подредете ги в тава и сложете да се пекат на 220 градуса. След около 2 часа картофите ще са готови.

Кашкавалът и пармезанът настържете.

Когато картофите са готови, ги извадете и оставете да поизстинат. Развийте всеки картоф и го срежете по дължина на половина.

С лъжичка изгребете вътрешността на всеки картоф и сложете в дълбока купа. Намачкайте с вилица вътрешността на картофите. Добавете майонезата, половината кашкавал и пармезан, сол на вкус и разбъркайте добре.

Пожелание можете да сложите и други подправки.

Напълнете половинките от всеки картоф с плънката и подредете в голяма тава. Сложете във фурната и печете на 220 градуса 20-30 минути.

Извадете тавата и поръсете картофите с другата половина от настъргания кашкавал и пармезан и върнете във фурната за още 10 минутки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: