Начин на приготвяне
Гъбите се почистват и нарязват на кубчета, запържват се в маслото. Задушават се около 3 минути, след което се добавят към тях накълцаният на ситно лук, котлонът се намалява и се оставят да се задушават за още 7 минути.
Сместа се дърпа от котлона и се добавят галетата, майонезата, подправя се със сол и черен пипер и се разбърква.
Предварително сварените цели и необелени картофи разрежете на половинки. С лъжица издълбайте сърцевината, за да се плучат нащо като лодки. Напълнете ги с плънката иги прехвърлете в намазана с масло тавичка.
Поставете тавата във фурната за 15 минути на 200 градуса. След това извадете, поръсете с настъргания кашкавал и върнете картофените лодки докато се зачерви кашкавалът.
Полейте готовито пълнени картофи с разтопено на тиган масло. Поднесете горещи.
Добър апетит!
Коментари