Козе сирене

Diamanteno_surceDiamanteno_surceНовак1
12/08/2018
"За всички, които още не са разбрали - козето сирене е невероятен деликатес, а вие може да си го приготвите по тази рецепта "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо874
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е от село. Дядовото сирене става най-хубаво на студено, колкото по-студено, толкова по-хубаво става и без дупки в него.

В сурово мляко слагате маята и оцета и разбърквате добре, след това го оставяте пак някъде на сянка и хладно и след 3-4 часа, като се постегне на вид и отгоре му се вижда цвикът, се пресипва в тензух с преса или гевгир и се натиска отгоре с нещо, докато се отцеди цвикът за една нощ.

След това, като го извадите, сиренето е готово и се посолява с сол и се слага в кофичка, която може да е съхранявате в мазето на студено.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар