Козе сирене

Diamanteno_surceDiamanteno_surce
Новак
1
7
12/08/2018
"За всички, които още не са разбрали - козето сирене е невероятен деликатес, а вие може да си го приготвите по тази рецепта "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 063
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е от село. Дядовото сирене става най-хубаво на студено, колкото по-студено, толкова по-хубаво става и без дупки в него.

В сурово мляко слагате маята и оцета и разбърквате добре, след това го оставяте пак някъде на сянка и хладно и след 3-4 часа, като се постегне на вид и отгоре му се вижда цвикът, се пресипва в тензух с преса или гевгир и се натиска отгоре с нещо, докато се отцеди цвикът за една нощ.

След това, като го извадите, сиренето е готово и се посолява с сол и се слага в кофичка, която може да е съхранявате в мазето на студено.

Форма за приготвяне на сирене с рецепти-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Форма за приготвяне на сирене с рецепти
22.80 лв.
17.56 лв.
Виж ››

Страхотна форма за приготвяне на домашно сирене - стилно и практично!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар