Начин на приготвяне
Започвам с подготовката за блатовете. Трябва да са 2 на брой, като дадените продукти са за 1 брой блат.
За да направите блата, трябва да смените съставките и да ги разбъркате много добре с миксер.
След това готовата смес се сипва в тава (препоръчително е да е кръгла) и се изпича за около 6 минути на 220 градуса или до готовност.
За да подготвя крема, слагам млякото на котлона и го оставям да се стопли. През това време в блендер смесвам съставките без сметана и разбивам за кратко. След това пасирам, ако все още плодчетата са ясно видими.
Когато млякото достигне до степен на завиране, се добавя сместа на тънка струйка и се разбърква продължително. За няколко минути кремът се сгъстява. Тогава смъквам от котлона и го оставям да изстине напълно.
Докато кремът изстива, в дълбока кръгла купа за салати и го постилам с прозрачно фолио, слагаме единия блат на дъното, за да може тортата да заеме кръгла форма. Ако блатът дойде къс, около стените на купата можете да наредите бишкоти или бисквити.
Вече изстиналия крем разбъркваме с предварително разбитата течна сметана, до получаване на пухкав крем.
Готовия крем сипваме върху поставения в купата блат и поставяме втория блат. Ако втория блат е голям и трябва да се нареже - тези парченца може да се използват при украсата на тортата.
Съхраняваме в хладилник за 4 часа или цяло денонощие.
Украсяваме с пресято какао и плод по желание и вкус.