Начин на приготвяне
Намажете с мазнина осем купички/чашки.
Пюрирайте ягодите и захарта в блендер до получаване на хомогенна смес.
Прецедете и добавете ванилията. Отделете 1 ч.ч. от сместа.
Разбъркайте желатина с 1/4 ч. ч. вода и оставете за няколко минути.
Сложете купата на водна баня, за да се разтвори желатинът.
Затоплете млякото и отстранете от котлона. Добавете към него желатина.
Смесете с 1 ч.ч. от ягодовата смес и сметаната. Разбийте добре.
Сипете в купичките и ги покрийте. Охладете в хладилник за няколко часа.
Обърнете плодовия крем в чинийки, украсете с цели ягоди, а останалото ягодово пюре ползвайте за топинг.
Ягодовият крем Баланс е готов.