Начин на приготвяне
Шкембето се доварява и прецежда, като бульонът не се изхвърля.
Млякото се сипва в бульона и се вари (ако бульонът е повече, може да не се използва целия). Подправя се на вкус със сол и черен пипер. Добавя се и малко масло.
В тиган с масло се запържва червен пипер. Добавя се към бульона, като се прецежда през фина цедка.
Шкембето се нарязва на малки парченца.
В тигана отново в масло се запържва червен пипер. Шкембето се добавя в тигана. Бърка се.
Чесънът се бели и настъргва на ситно ренде. Слага се в малка купичка и се добавя оцет.
Шкембето се сервира, като в купичка се слага от шкембето. Сипва се от бульона. И се поднася с лют пипер за шкембе чорба и чесъна.
Коментари