Начин на приготвяне
Смесете кристалната захар със половината пудра захар. Какаото и останалата пудра захар пресейте в отделна купа.
Сипете белтъците в друга суха купа заедно с щипка сол и лимоновия сок.
Разбийте ги за около 4 минути, първоначално на средна скорост на миксера и после увеличавайки на максимална (приставките на миксера също трябва да са идеално сухи).
Започнете да сипвате сместа от двата вида захар лъжица по лъжица при непрестанно разбиване, докато се получи твърд сняг.
Белтъчният сняг прехвърлете в купата с какаото и останалата пудра захар и с шпатула смесвайте с плавни движения отдолу-нагоре, захлупвайки накрая. Поради какаото сместа ще се втечни много леко, но това да не ви притеснява.
Пуснете фурната да загрява до 130 градуса.
Напълнете шприц с кръгъл накрайник с целувчената смес и в тавичка върху хартия за печене шприцовайте на тънки пластове малки пръчици.
Трябва да са на разстояние една от друга. Загладете ги отгоре с обратната страна на лъжица, за да ги сплескате допълнително, ако е нужно.
Поставете тавичката в загрятата вече фурна и веднага я намалете до 110 градуса. Печете така 1 час и щом изключите, ги оставете да изстинат вътре, без да ги изваждате. Ще ви излезнат около 2-3 тавички от тази смес.
В случай че във вашата фурна не можете да печете едновременно в две тави, то направете си половин доза и след това я повторете, ако желаете.
Поднесете като допълнение към кремове, десерти или украса за торти.
Страхотни са да си ги хрупвате и самостоятелно.
Да са ви сладки.