Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Хрупкави шоколадови ябълки

Хрупкави шоколадови ябълки

редакция:
Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5977k2k6
Хрупкави шоколадови ябълки
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Хрупкави шоколадови ябълки - сладко изкушение за вашето парти."

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 бр.
  • шоколад - 200 г разтопен
  • кокосово масло - 2 ч.л.
  • За декорация
  • сушени плодове - банан, кокос, папая и др.
  • ядки - орехови ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките за десерта се обелват. Нарязват се на дебели кръгчета и внимателно се маха сърцевината със семките.

Шоколадът се разтапя на водна баня. Добавя се и кокосовото масло и се разбърква до еднородна смес. Всяко кръгче ябълка се потопява в разтопения шоколад.

Подреждат се кръгчетата ябълка върху тава покрита с хартия.

Декорира се със сушените плодове и ядки, предварително нарязани на малки парченца.

Украсете по ваше желание. Оставете във фризер за 5 минути или в хладилник за 10-15 минути до пълно стягане на шоколада.

Хрупкави шоколадови ябълки - сладко изкушение за вашето парти.

Вижте също как се карамелизират ябълки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: