Крем Шоколад без яйца

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Крем Шоколад без яйца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г кулинарен
  • прясно мляко - 1 л неварено
  • захар - 200 г
  • ванилия
  • брашно - 1 с.л., размита в малко мляко
  • желатин - 2 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера с малко вода разтопете начупения шоколад, като бъркате непрекъснато.

Добавете към него невареното мляко, захарта и ванилия на око.

Кипнете сместа, като бъркате и добавете размитото в малко мляко брашно. Бъркайте и изчакайте пак да кипне.

Добавете и накиснатите в студена вода желатинови листа и след като се стопи, излейте крема в специална чиния/форма.

Оставете го да замръзне, преди да поднесете.

Рецептата е от книгата Деветстотинъ деветдесетъ и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: